YHTEINEN HETKI -teemailta vanhemmille

Teema-illassa pysähdytään arjen keskellä lapsen elämän äärelle. Teema-iltojen tavoite on lisätä lasten ja aikuisten (vanhempien, huoltajien sekä kaikkien aikuisten, jotka kohtaavat lapsia) välistä vuorovaikutusta, jolla on keskeinen merkitys lapsen kokonaisvaltaisessa kehittymisessä. Lapsi iloitsee suunnattomasti siitä, kun hän tuntee tulevansa kohdatuksi ja huomaa aikuisen viihtyvän seurassaan, vaikkapa pienen yhteisen lorun siivittämänä. Pieni loru kestää muutaman sekunnin, mutta saa paljon iloa ja vuorovaikutusta aikaan!

Myös esikouluikäinen saa itsetunnolleen vahvistusta aikuisen kanssa vietetystä yhteisestä pienestäkin hetkestä. Vuorovaikutuksen vahvistamiseen kannustan rohkeasti käyttämään myös musiikillisia työtapoja kuten loruttelemista, leikkimistä, laulamista ja köröttelemistä. Teema-illassa tuon vahvasti esille näkökulman, jonka mukaan musiikki on vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden vahvistaja eikä musiikin mahdollisuuksia käyttääkseen tarvitse olla ns. ”musiikki-ihminen”. Illan teema muistuttaa meitä siitä, kuinka paljon lapsi iloitsee pienestäkin yhteisestä hetkestä aikuisen kanssa.

Vanhempain teema-illat ovat suunnattu alle kouluikäisten lasten vanhemmille, huoltajille sekä ihan kaikille, jotka lapsia kohtaavat. Teema-illan kesto on 1,5 h ja se soveltuu pidettäväksi omana kokonaisuutenaan tai yhdistettynä esim. teemapäivään.

Kesto: 1,5 h
Yleisömäärä: Niin paljon kuin tilaan mahtuu

KATSO MYÖS TOINEN LUENTO:

Ota yhteyttä -osioon tästä!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close